4 ÉV 448 FELADAT - MEGHÍVÓ A NORVÉG CIVIL TÁMOGATÁSI ALAP ZÁRÓKONFERENCIÁJÁRA

A rendezvényt 2017. április 6-án és 7-én a budapest Európai Ifjúsági Központban rendezik meg a Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítói: az Ökotárs, Autonómia, DemNet és Kárpátok alapítványok.

A kétnapos konferencia egy “magyar” és egy “nemzetközi” napból áll - előbbi kifejezetten a magyarországi program történetének és eredményeinek bemutatására összpontosít, míg utóbbi lehetőséget teremt a hazai és közép-európai szervezetek közötti tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre.

Hogyan hallassuk a hangunkat? – avagy hogyan képviseljük az érdekeinket, mások érdekeit

Elhiszed, hogy tudsz érdeket érvényesíteni ma Magyarországon új módszerekkel? Kiszolgáltatottnak érzed magad, talán félsz is attól, hogy lakóterületeden hallasd a hangod? Elhiszed, hogy az általad segített csoportok, személyek képesek lehetnek saját érdekeiket képviselni?

Egyre több alulról jövő civil kezdeményezés indul egy fontos társadalmi probléma, ügy megoldására. Ennek érdekében formális vagy nem formális szerveződések érdekérvényesítő akciókat, kampányokat szerveznek a helyi közösségeikben vagy országos szinten, hogy felhívják a társadalom figyelmét az emberi alapvető jogokra.

Európai fellépés a gyűlölet ellen - jó gyakorlatok és tapasztalatcsere szeminárium

2016. október 27.

A szeminárium célja, hogy összehozza a – legszélesebb értelemben vett – gyűlölködés ellen dolgozó hazai és külföldi civil szervezeteket, és teret biztosítson számukra a tapasztalatok cseréjére, különböző megközelítések, akciók és kampányok bemutatására. Mindezt annak érdekében, hogy jó gyakorlatokat megismerve, egymástól tanulva hatékonyabban tudjanak fellépni az egyre több európai országban megfigyelhető idegengyűlölet és rasszizmus ellen. A műhelymunka közvetlen céljai tehát:
- bemutassa és kielemezze a gyűlöletbeszéd és –cselekmények elleni fellépés jó gyakorlatait;
- azonosítsa ezek erősségeit és gyengeségeit;
- lehetőséget adjon tapasztalatcserére a területen dolgozó civilek és szakemberek között;
- hozzájáruljon a civilek között nemzetközi együttműködéshez.

Az esemény szervezői a Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítói: az Ökotárs, Autonómia, DemNet és Kárpátok alapítványok, együttműködésben az Európa Tanács ifjúsági kampányával.

Helyszín és időpont:
Európai Ifjúsági Központ, Budapest
(II. ker., Zivatar u. 1-3.)
2016. október 27. (csütörtök)

FaLang translation system by Faboba