Nyerj egy utat Horvátországba!

2014. szeptember 24-25-én kerül sor Zágrábban a 2. Unit-IT 'Digital Empowerment – All Inclusive' konferencia megrendezésére.

Amennyiben legalább EGY JÓ MEGOLDÁS érkezik be a Unit-IT csapatához, és az elfogadásra kerül, úgy a beküldő számára 2 éjszakát ingyen biztosított a konferencián. (1 fő/2 éj).

Rigában a Telecenter Multimédia Akadémia projekt előrehaladásáról tanácskoztak

A folyamatban lévő Telecenter Multimédia Akadémia (TMA) projekt életében jelentős esemény volt a rigai konferencia, ahol Európa különböző országaiból 8 projektpartner találkozott, hogy az e-learning anyag tanmenetét és tartalomfejlesztését véglegesítse.

A 3. projektpartner-találkozó házigazdája február végén egy lett Telecenter-tagszervezet, a LIKTA volt.

get online 2014"Netre fel!"

2014. március 24-30. között rendezik meg ebben az évben a "Get Online Week" - kampányt, ami az európai lakosságot invitálja a digitális írástudás világába.

Az európai országok állampolgárait szólítja meg a Telecentre-Europe (nemzetközi alapítvány, székhelye Brüsszel), ismerjék meg az internet adta lehetőségeket és éljenek vele (tanulás, munka, vállalkozás, ismeretek bővítése, kapcsolatépítés).

UniteIT logo 3c webUnite IT - Együtt a digitális esélyegyenlőségért!

A DemNet Alapítvány 2012-2015 között részt vesz egy olyan felnőttképzési Európai Uniós projektben, amelynek célja európai teleházakból és kapcsolódó szakértőikből álló hálózat létrehozása és bővítése, amelynek résztvevői lehetnek:

Teleházas Multimédia Akadémia második partneri találkozója Granadában

TMA 2nd meeting2013 május legvégén Granadában a spanyol partner, Esplai fogadta a Teleházas Multimédia Akadémia nemzetközi partnerségét. A találkozón az eddigi eredmények összefoglalására, vizsgálatára illetve a következő projekt tevékenységek összehangolására került sor, valamint nagyszerű alkalom nyílt a projekt bemutatására a következő napokban szintén Granadában megrendezésre kerülő nemzetközi konferencián a Spark13 nevű eseményen, amelyet a Globális Teleház hálózat szervezett meg (Global Telecentre.org).

SPARKNegyedik Nemzetközi Teleház konferencia – Spark13

A Teleházak negyedik nemzetközi találkozóját a "Spark"-ot idén 2013. május 28-29-én tartják Spanyolországban, Granadában, amelyen a DemNet Alapítvány is részt vesz.
Az esemény fő szervezői a Telecentre.org Alapítvány (Telecentre.org Foundation), az Európai Teleház Szövetség (Telecentre-Europe), két spanyol teleház szövetség: a Comunidad de Redes de Telecentros, és a Red Guadalinfo, illetve a koreai hálózat, a National Information Society Agency of Korea.
A világtalálkozó célja, hogy vezető információs kommunikációs technológiai fejlesztők találkozzanak teleházak munkatársaival és szakértőivel, s ezáltal stratégiai partnerségek alakuljanak ki, új lehetőségek táruljanak fel, és megoldások szülessenek arra vonatkozóan, hogy hogyan fejlesszék közösen szolgáltatásaikat a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok számára.

Program és további információk »

Teleházas Multimédia Akadémia

telehaz multimedia 01Az Európai Teleház Szövetség (Telecentre-Europe AISBL) hét tagszervezetével, köztük a DemNet Alapítvánnyal, elindított egy 2 éves projektet, melynek célja egy olyan felnőttképzés kialakítása (tananyagfejlesztéssel és 7 országban való próba képzésekkel), amelyben a Teleházak a már nem fiatal generáció média felhasználói készségeit fejlesztik alapfokon illetve haladó szinten.

 

Get Online Week 2013

A „Netre Fel!" Hét PÁLYÁZATI Felhívása

Fókuszban az ifjúság!

fiatalok szgepnelA „Netre Fel!" Hét európai szinten hívja fel a figyelmet a teleházak és más közösségi internet hozzáférési központok munkájára, amelyben kiemelkedő szerepe van az ifjúságfejlesztésnek.

A kommunikációs kampány részeként partnereinket megkérjük, hogy a helyi és országos médiában terjesszék tevékenységeiket, amelyekkel a fiatalok infó-kommunikációs tudását és képességeit fejlesztik, s amelyek hozzásegítik őket a munkavállaláshoz. Kérjük, hogy minél többen töltsék ki a Netre Fel! Hét kérdőívet és a Skillage-et is! (Ezekről bővebben a kampány hirdetés cikkben olvashatnak)

Ehhez a DemNet Alapítvány mini pályázatot hirdet pályaművek elkészítéséhez, azaz anyagi támogatást nyújt a legjobb beküldött sajtóanyagokért. A pályaművekért 20 000 – 120 000 forintig terjedő összeget lehet nyerni.

Get Online Week 2013

"Netre Fel!" Hét kampány

Az Európai Teleház Szövetség (Telecentre-Europe) 2013. március 18 és 24 között ebben az évben is megrendezi a „Netre Fel!" Hetet. Az egy hetes kampány célja, hogy minél több fiatal kapcsolódjon be a számítástechnikai oktatásba teleházakon és más közösségi központokon keresztül, amely hozzásegíti a fiatalokat a munkaerőpiacon és a növekvő igényű ICT szektorban való elhelyezkedéshez. A magyarországi teleházakat – amelyek már több mint 15 éve végzik tevékenységüket a multimédia oktatás és ehhez kapcsolódó egyéni és közösségfejlesztés területén – a DemNet képviseli az Európai Teleház Szövetségben. A „Netre Fel!" Hét fő támogatói az Accenture, a Liberty Global (itthon: UPC) és a Microsoft.

„Get Online!” hét

22 ország szervezetei csatlakoztak a „Get online” hét 2011 európai kampány nemzeti partnereiként. A kampány célja, hogy Európában az több, mint 7 millió ember, aki nem használ számítógépet, megismerkedhessen vele, közelebb kerüljön a számítógép használatához. Előzetes becslések szerint több mint 3000 teleházban keresik meg ezeket a számítógépet nem használókat Európa szerte.

FaLang translation system by Faboba