Nicaragua, 2010

A DemNet két munkatársa, Miháltz Réka és Lerner Balázs (ezúttal az Anthropolis Egyesület képviseletében) 2010. november 24. és december 4. között egy konferencián, majd az ezt követő tanulmányúton vettek részt Nicaraguában.

  1. „Globális útkereszteződések: a civil szervezetek szerepe és lehetőségei a nemzetközi fejlesztési együttműködésben” - Nemzetközi konferencia non-profit szervezeteknek: Nicaragua, 2010. november 24-26.
  2. Nicaraguai tanulmányút: Managuában és az Észak-atlanti autonóm régióban „Híd a hagyományos és nyugati orvoslás között” címmel: 2010. november 29. – december 4.

Kenya, 2010

A DemNet által szervezett, EuropeAid által támogatott kenyai tanulmányút 2010. október 26. és november 2. között zajlott három parlamenti képviselő, három újságíró és két DemNet munkatárs részvételével.  Az út célja az volt, hogy a politikusoknak és az újságíróknak nemzetközi fejlesztési projekteket mutassunk be, amelyek magyar, cseh, szlovák és lengyel nemzetközi fejlesztési együttműködési támogatásokból jöttek létre.

Etiópia, 2009

Cseh, lengyel, szlovák és magyar parlamenti képviselők, pénzügyminisztériumi munkatársak és civil szervezetek kollegái látogattak el Etiópiába 2008. október elején a „Tudj, hogy tehess!” projekt keretében. Az egy hetes tanulmányúton betekintést nyertek a V4-ek fejlesztési projektjeibe, megismerték az ország oktatási és vízügyi helyzetét illetve az élelmiszerválsággal kapcsolatos problémákat. Az út eredményeként számos ötlet született egy közös Visegrádi nemzetközi fejlesztési forrás megalapozására és V4-es együttműködési projektek megvalósítására.

Uganda, 2009

A DemNet az EuropeAid támogatásával a MEDIP projekt keretei között egy tíznapos filmforgatási programot szervezett Ugandában. A forgatócsoport tagjai Al Ghaoui Hesna, Frida Balázs és Werner Hoffmann voltak. A program eredményeként született meg a Néma Bölcsők – Gyermekek a túlélés szélén c. dokumentumfilm, amelynek 2009. októberében volt a hivatalos bemutatója, majd az MTV 1-es csatornája is műsorra tűzte, s amelyet a DemNet DVD-kiadásban is megjelentetett. A film a globális szolidaritáshoz, a nemzetközi fejlesztésekhez, illetve konkrétan a 4. Millenniumi Célhoz kapcsolódik, tehát a gyermekhalandóság csökkentésének kihívását dolgozza föl. A film az ugandai gyermekek életkörülményeit, életesélyeit, valamint a gyermekhalandóság legfőbb okait járja körül, miközben igyekszik kitérni a lehetséges megoldási módokra is.

Bosznia-Hercegovina, 2004

2004. június 28 – július 2 között a DemNet Bosznia-Hercegovinában mérte fel a civil szektor fejlesztési igényeit és szükségleteit. A programot az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége és a Külügyminisztérium együttesen finanszírozta. Az ötnapos program során a DemNet 10 civil szervezetet keresett fel, találkozott a központi kormányzat és helyi önkormányzatok képviselőivel, valamint nemzetközi szervezetekkel. A látogatások elsődleges célja a magyarországi és bosznia-hercegovinai civil szervezetek közötti kapcsolatok erősítése volt, valamint konkrét fejlesztési igényeket és szükségleteket feltárni olyan területeken, ahol Magyarország releváns, átadható tapasztalatokkal rendelkezhet.

Macedónia, 2004

2004. július 26-29 között a DemNet Macedóniában mérte fel a civil szektor fejlesztési igényeit. A tanulmányutat az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala (USAID) pénzügyi támogatása tette lehetővé. A négynapos program során a DemNet munkatársai találkoztak a központi kormányzat munkatársaival, nemzetközi szervezetek képviselőivel, valamint 19 helyi civil szervezet részvételével 2 workshopot szerveztek.

Szerbia, 2004

2010. július 13-14-én a DemNet a szerbiai teleház szövetséggel együttműködve kétszer egynapos találkozót szervezett Szerbiában Magyarország nemzetközi fejlesztési együttműködéséről és az EU integráció tapasztalatainak átadásáról. A találkozók a vajdasági Pannónián és Belgrádban kerültek megrendezésre.

Vietnam, 2004

A Kanadai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség (CIDA) közép-európai kapacitásfejlesztés programjának keretében a DemNet számára lehetőség nyílott, hogy egy háromhetes vietnámi tanulmányúton vegyen részt 2004 márciusban. Az utazás célja egyrészt, hogy helyi tapasztalatokat szerezzünk a vietnámi non-profit szektor működéséről, hogy képet alkothassunk a fejlesztési projektek hátteréről és mibenlétéről, illetve, hogy a szűk időkereten belül a legmélyebbre ható felmérést végezzünk a működő szervezetek igényeiről, nemzetközi együttműködések lehetőségeiről.

FaLang translation system by Faboba