Egy sikertörténet az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak Programból

erasmus logo hun"Olaszországból szeretettel"

Turóczi Anett vagyok, fiatal vállalkozó és az EYE segítségével újra terveztem a karrierem, íme a történetem:

2013 December - Email-em érkezett, tárgy: Erasmus fiatal vállalkozóknak (EYE). Megnyitottam és megváltozott az életem! Először olvastam az "Erasmus fiatal vállalkozóknak" projektről és őszintén szólva soha nem gondoltam hogy 2014. szeptember 1-én ösztöndíj programra indulok Olaszországba, Veronába.

 

IMG 3597Ekkor már 7 éve éltem mindennapjaimat bor fanatikusként. A történetem a borok világában 2012-ben kezdődött egy WSET (Wine and Spirit Education Trust) alapképzéssel, s mire az ösztöndíj programom 2014-ben kezdetét vette már WSET Diploma tanuló voltam. Hittem és hiszem hogy jó úton járok és az erőfeszítéseket siker koronázza, s egy napon sikeres borszakértővé válok és a borvilág értékes tagja leszek.

EYE projektem célkitűzése nem volt kevesebb mint megcélozni a borok világát, bekerülni a kereskedelmi és szakmai szektorba, kapcsolati tőkét kovácsolni és szakmai tapasztalatot szerezni.

WSET Diploma tanulként szintén fontos volt számomra hogy olyan fogadó vállalkozót találjak akinél biztosított a folyamatos fejlődés lehetősége, a lehető legtöbb és legszélesebbkörű tapasztalat megszerzése nemcsak kereskedelmi de szakmai szempontból is.

gasparato zymeHosszas keresés kutatás után életem talán egyik legnagyobb szerencséje ért mikor olaszország egyik legkiválóbb borásza és szakembe, Celestino Gaspari a Zyme borászat tulajdonosa elvállalta hogy fogad, és segít projektem megvalósításában. Többet köszönhetek neki és családjának mint "csupán" a projektem sikerét. Lehetővé tették számomra bogy 100%-ban a projektre koncentráljak, rengeteg szakmai fejlődési lehetőséget kaptam és kiváló szakembereket ismertem meg. Beleláttam a borkészítés minden fázisába, a legjobbaktól tanulva!

IMG 3586A csodás tájak, emberek, borok mellett szakmai fejlődésemre is ügyelve belekóstoltam a szőlészet borászat rejtelmeibe, a "kötelező" kóstolásokon szó szerint is, a sales praktikák és a bormarketing ingoványában sem sikerült elsüllyedni. Profiktól tanulni, profikkal dolgozni az élet legjobb iskolája - rendezvények, kóstolók, pincelátogatások mind mind sorra kerültek. Láttam fehéret feketét, a nehézségekért kárpótló fantasztikus borokat, az érzést amikor tettünk valamit a borkultúráért. Ez a profizmus követendő példa számomra! 5 hónap alatt sokat fejlődhettem, tanulhattam és és beléphettem a borok igazi világába. Bizom benne hogy új ismereteimet, kapcsolataimat sikerrel hasznáva fel saját elképzeléseim is megvalósulnak majd mind külföldön mind belföldön.

 

Ez a projekt nem jöhetett volna létre az EYE lehetősége nélkül és ez a lehetőség nyitva áll mindenki számára csak élnie kell vele! Sok munka, kitartás és egy remek lehetőség!

FaLang translation system by Faboba