Civilbarát önkormányzat program

A két szektor közötti együttműködés erősítését, polgárbarát társadalmi intézményrendszer kiépítését célozta a DemNet Civilbarát Önkormányzat programja, melynek keretében lehetőséget adtunk civil szervezeteknek és önkormányzatoknak, hogy helyi szinten közös programokat indítsanak el, ún. „civil inkubátorházakat” hozzanak létre. Együttműködést erősítő képzési programokkal segítettük mind a civil szervezeteket, mind az önkormányzatokat. Nagysikerű volt a két szektor közötti szerződéskötés lehetőségeiről szóló regionális konferenciasorozatunk, melynek keretében az önkormányzatok kiadható feladatait, ezek civil szervezetek által történő átvállalhatóságának feltételeit, kereteit tekintettük át.

Civil-önkormányzati együttműködés Bosznia-Hercegovinában

A DemNet a Külügyminisztérium és a Soros Alapítvány East-East programja támogatásával, az UG DON prijedori szervezettel együttműködve segítette a demokratikus intézményrendszer és a civil társadalom megerősítését Bosznia-Hercegovinában a szektorközi együttműködések ösztönzésével, támogatásával, elsősorban a civil szervezetek és az önkormányzatok együttműködésének vonatkozásában.

Civil-önkormányzati együttműködés Szerbiában

Az Osztrák Fejlesztési Ügynökség (ADA) és a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma a Regionális Partnerség Program keretében, valamint a Sasakawa Peace Foundation támogatásával, a szlovák Pontis Alapítvány és a Hilfswerk Ausztria szervezetekkel partnerségben a DemNet programot dolgozott ki a civil társadalom megerősítése Szerbiában. A programban résztvevő szerbiai civil szervezetekkel való hosszú távú együttműködés elősegítette, hogy városukban, régióikban, és az általuk képviselt szakmai területen meghatározó, intézményesült szervezetté váljanak.

FaLang translation system by Faboba