Érdekérvényesítő Workshop

2017. január 13-14. Budapest - Művelődési Szint

16128163 563352873857702 1171375473 nA DemNet Alapítvány szervezésében 2016 őszén kezdődtek meg a 2 napos érdekérvényesítő workshopnak a szervezési munkálatai. A workshop elsődleges célja volt, hogy az Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott projektek jó gyakorlatain keresztül, érdekérvényesítő szakemberek segítségével a résztvevők megtanulják az érdekérvényesítés folyamatát, módszereit és a későbbiekben saját céljaik mentén is sikeres kampányokat, közösségi kezdeményezéseket bonyolítsanak le.

16111816 563352790524377 570755403 nA workshop 2017. január 13-14-én került megrendezésre az NCTA által is támogatott közösségi térben, a MÜSZI-ben. Az eseményre 31-en regisztráltak, az online regisztrációs íven a szervezeti adatok mellett próbáltunk a résztvevők előzetes ismereteiről és a konkrét érdekérvényesítő terveikről is információt szerezni, és a végleges programok ennek mentén kialakítani. A szervezetek tevékenységi körüket illetően nagyon sokszínűek voltak, az oktatás, az ifjúsági, a környezetvédelem és jogvédő szervezetek mellett magánszemélyek is érdeklődtek a program iránt. Az esemény mindenki számára nyitott volt, az NCTA facebook oldalán és a Lebonyolító Alapítvány honlapján is hirdettük az eseményt.

Az első napon 11 projektbemutatóra került sor, amelyeken keresztül a résztvevők betekintést nyerhettek a támogatott és sikeresen megvalósított emberi jogi és érdekérvényesítő programokba. A jó példákon, vagy épp a megvalósítás buktatóin keresztül sokat tanulhattak egymástól az érintettek, a program a kapcsolatépítés, a jövőbeli együttműködések megalapozásának helyszíne is volt.

Az érdekérvényesítés szakmai és gyakorlati ismereteit interaktív előadások és kiscsoportos foglakozások formájában sajátíthatták el a civil szervezetek képviselői. A facilitált csoportomunka során aktuális, közéleti problémákra (TAO-ből ne csak stadionok épüljenek, tankötelezettségi kor felemelése, élettársak örökösödéi illeték, haragossikló védelme az Olimpia miatt) dolgoztak ki érdekérvényesítő kampányt, amit a worshop zárásaként bemutattak és összegeztek. A résztvevőkkel értékelő lapot töltettünk ki, a visszajelzések alapján egyértelműen hasznosnak és eredményesnek ítélték a workshopot, elégedettek voltak az előadók felkészültségével. A legnagyobb eredmény, hogy az egyik általunk felvetett téma közös gondolkodást indított el, cselekvésre, összefogásra ösztönözte a civil szervezeteket, így reméljük, hogy egy sikeres érdekérvényesítő kampánynak az alapjait fektettük le!

FaLang translation system by Faboba