A Magyar Fundraising Akadémia I. Alumni találkozója

Fundraising képzésünk próbaüzemének lezárása után néhány hónappal Alumni találkozóra hívtuk a résztvevőket és a trénereket. Az összejövetel célja volt egyrészt az, hogy az Alumni csoport rendszeres találkozóit megalapozzuk, másrészt pedig az, hogy megtudjuk, néhány hónappal a képzés után hogyan emlékeznek vissza a képzésre, illetve annak milyen hatásai voltak szakmai munkájuk szempontjából.

Fundraising esettanulmányok

Az Európai Unió támogatásával, a Lifelong Learning program keretében, a Leonardo da Vinci alprogram Innovációtranszfer projektjeként megvalósuló projektünkben hazai és nemzetközi szervezetek esettanulmányait, jó gyakorlatait gyűjtjük össze, amelyek hasznos ötleteket, módszereket adhatnak hazai nonprofit szervezeteknek. A jó gyakorlatokat folyamatosan töltjük fel honlapunkra.

Az adományszervezés Etikai Alapelveinek Nyilatkozata

ELŐSZÓ

Az adományszervezők számos területen, különböző országokban, és különböző körülmények között dolgoznak, de van néhány alapvető, közös értékük és gyakorlatuk: azért dolgoznak, hogy változást érjenek el, másoknak segítsenek és megmentsék azt, ami értékes: valójában mind azért tesznek, hogy ezt a világot egy jobb hellyé tegyék. Ez az oka a fundraiserek ama törekvéseinek, hogy jó gyakorlatokat határozzanak meg és alkalmazzák azokat.

Az Etikai Alapelvek Nyilatkozatának célja, hogy az elszámoltathatóságnak, az átláthatóságnak és a hatékonyságnak elköteleződve segítse elő a fundraiserek közösségének növekedését világszerte. Ebben a nyilatkozatban szeretnénk összegezni mindazt, ami szakmánk gyakorlása során egyesít bennünket. Ezt felismerve több országban léteznek már magatartási kódexek és szakmai sztenderdek. E nyilatkozat szándéka, hogy az alapvető alapelvek egyetemes nyilatkozatával egyesítse a globális fundraising közösséget.

Magyar Fundraising Akadémia - Próbaüzem

fundrasing trainingA DemNet Alapítvány és partnerei által Ausztriából adaptált képzés kipróbálása 2015 márciusa óta folyik. Különböző civil szervezetek munkatársai és önkéntesei összesen 24-en, két csoportban, heti két délután tesztelik a teljes képzést, a próbaüzem június második felében zárul.

Fundraising Akadémia indul - résztvevők jelentkezését várjuk

A DemNet Alapítvány partnereivel, az Osztrák Fundraising Szövetség által fejlesztett és az Európai Fundraising Szövetség által is elismert és akkreditált „Fundraising College" elnevezésű forrásteremtő képzést adaptálja a magyarországi civil szektor sajátosságaira és környezetére szabva. Célunk egy olyan adományszervező workshopsorozat fejlesztése, amely lehetőséget ad civil szervezetek munkatársainak a sikeres adományszervezéshez szükséges tudás elsajátítására.

Képzőket keresünk!

A DemNet Alapítvány partnereivel, az Osztrák Fundraising Szövetség által fejlesztett és az Európai Fundraising Szövetség által is elismert és akkreditált „Fundraising College" elnevezésű forrásteremtő workshopsorozatot adaptálja a magyarországi civil szektor sajátosságaira és környezetére adaptálva. Célunk egy olyan adományszervező workshopsorozat fejlesztése, amely lehetőséget ad civil szervezetek munkatársainak a sikeres adományszervezéshez szükséges tudás elsajátítására. / Az osztrák képzési anyagot a fordítás után adaptáljuk, majd pilot képzést szervezünk.

Elkészült Civil szervezetek forrásteremtő Stratégiái c.kutatásunk gyorsjelentése

A Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány és az ADOK 2014-es Civil szervezetek forrásteremtő Stratégiái c. kutatásának gyorsjelentése.

Fundraising 2014 konferencia - összefoglaló

E helyütt mutatjuk be Fundraising 2014 konferenciánk eredményeit, amelyet 2014. március 20-21-én rendeztünk Budapesten. Bár a konferencián eredetileg 60 fő részvételére számítottunk, az eseményre közel 90 civil szakmabeli jött el. Ez volt az első olyan fundraising konferencia, amely során a civil szakmabeliek szélesebb rétegét sikerült elérni.

Fundraising adaptációs workshop Bécsben

Bécsi projektpartnerünknél, az Osztrák Fundraising Szövetségnél folytatódott egy partnertalálkozó keretében a DemNet Alapítvány fundraising képzés adaptációért felelős csapatának munkája.

Fundraising kutatás - civil szervezetek részvételét várjuk!

Forrásteremtő képzésünkhoz készítünk felmérést civil szervezetek körében.

FaLang translation system by Faboba