A társadalmi hatásmérés, a hatás kommunikációja és a társadalmi innováció serkentése

- műhelymunka a társadalmi hatásmérésről és a társadalmi innovációról a társadalmi célú projektek, tevékenységek finanszírozása kapcsán

Időpont: 2013. június 13., csütörtök 9.00 óra
Helyszín: Magnet Közösségi Bank (Budapest 1062, Andrássy út 98.)

A DemNet Alapítvány szűk körű, fókuszált fél napos esemény a „társadalmi hatás", a társadalmi hatásra alapuló finanszírozás, illetve általánosabban a társadalmi innováció finanszírozásának kérdéskörét kívánja körbejárni nemzetközi szakértők bevonásával, a SIAA (Social Impact Analysts Association), a Euclid Network és további nemzetközi partnerek közreműködésével.

Társadalmi vállalkozás és a társadalmi hatásmérés workshop

meghívó

Kedves Kollegák!

Ezúton szeretnénk meghívni Önöket a CEU Business School, a NESsT, az Ashoka és a DemNet közös eseményére, amely a társadalmi vállalkozás és a társadalmi hatásmérés témakörét tárgyalja 2013. március 8-án, péntek délután. Az esemény nyelve angol.

Alább a programleírásnál illetve ezen a linken tudnak regisztrálni.

Társadalmi Innovációs Park Kísérlet

Social Innovation ParkA Társadalmi Innovációs Park (TIP) egy új európai infrastruktúra, amely a felmerülő társadalmi szükségletekre kínált megoldások kidolgozására és kísérletezésre jött létre. A TIP-et Bilbaoban, Baszkföldön, Spanyolországban valósította meg a DenokInn. A DenokInn az Innováció, Vállalkozás és Új Vállalkozás-Fejlesztés Baszk Központja. Céljuk, hogy új ötleteket és technológiai alkalmazásokat új vállalkozásokká alakítsanak.

A DemNet a DenokInn-nal, ConfCooperative-val (IT) és Euclid Networkkel (UK) vesz részt a Társadalmi Innovációs Park Kísérletben. A park célja, hogy a felmerülő társadalmi szükségletek kezelésére új módszereket fejlesszen ki. A projekt eredményeit és a projektből tanultakat ajánlások formájában fogjuk az Európai Bizottság elé terjeszteni. A projekt a társadalmi vállalkozásokat helyezi középpontba.

A projekt konkrét céljai:

  • Társadalmi Innovációs Laboratórium megtervezése és elindítása
  • Társadalmi Vállalkozói Generátor fejlesztése
  • Társadalmi Innovációs Akadémia létrehozása
  • a Társadalmi Vállalkozó Angyalok Klub megalapítása és koordinálása
  • ajánlások sorozatának kidolgozása az Európai Bizottság részére
  • társadalmi vállalkozói eszköztár kialakítása

2011-ben a DenokInn két találkozót szervezett Bilbaoban. Az első találkozón különböző projekteket mutattak be a társadalmi Innovációs Parkban, amely által a partnerek betekintést nyerhettek a Park működésébe, valamint megérthették azt, hogyan válnak az innovatív ötletek társadalmi vállalkozássá. Megismertük például a Hiriko projektet, amely forradalmi ötlet arra, hogyan változtassuk a helyi innovációt és gyártókapacitást a városi mobilitás új formájává.

A második találkozót a Társadalmi Innovációs Parkban, az innovatív megközelítések felismerésére használt különböző módszerek bemutatásának, valamint a módszerek valós példákon való kipróbálásának szentelték. Bemutattak egy általános módszert, amelyet arra használnak, hogy képzési tartalmat fejlesszenek új foglalkozások és munka számára. A Palliatív Szolgáltatásokra fejlesztett képzési anyagokat mint valós példát ismertették.

2012-ben a projekt célul tűzte ki a Társadalmi Kötvény (Social Impact Bond), vagy ahhoz hasonló finanszírozási modell kidolgozását, eredményalapú és szolgáltatási szerződések támogatására.

FaLang translation system by Faboba