Adományszervezés

Az adományszervezés gyakorlata még kialakulatlan Magyarországon, a civil szervezetek nagyon kevés magán- és üzleti adományozót tudnak megszólítani – már ha egyáltalán megpróbálkoznak ezzel. Pedig külföldön – a térségünkben is – sok jó példa van…

fundraising
bovebben_nyito

Fenntartható finanszírozás

Kérdéseket vet fel a civil szektor krónikus alultőkésítettsége, mely nem csak a rövidtávú projektfinanszírozási függőséget erősíti, hanem a társadalmi célú szervezetek innovációs képességét is ellehetetleníti. Globális és európai trendként egyaránt terjedőben van a non-profit társadalmi szereplők átalakulása/átalakítása társadalmi célú vállalkozássá, illetve a non-profit szervezetek vállalkozói lábra állítása.

 
bovebben_nyito

Transzparencia és hatékonyság

A civil szervezetek átláthatóságának, és hatékonyságának növelése erősítheti a harmadik szektor adományszervező képességét és társadalmi beágyazottságát. Ehhez nyújtunk módszereket és szakmai támogatást civil szervezeteknek.

impact
bovebben_nyito

Pénzpiaci szolgáltatások elérhetősége

A magyar civil szervezetek abszolút forráshiánnyal küzdenek, a szervezetek fenntartható finanszírozása nem megoldott. Célunk a civil szervezetek és a pénzpiaci szereplők összekapcsolása, a pénzpiaci szolgáltatásokhoz való könnyebb hozzáférés megteremtése, a teljes költségmegtérüléssel való tervezés elősegítése. Végeredményben egy új piaci szereplőt: a civil szervezet kívánjuk bemutatni a pénzpiacon.

bovebben_nyito

Szektorközi együttműködés

A civil szektor önmagában nem fejleszthető, hatékony programok más szektorok (üzleti és önkormányzati) bevonása nélkül elképzelhetetlenek. A civil és az önkormányzati szektor együttműködése egyre erőteljesebb folyamat, mindkét oldal egyre nyilvánvalóbb érdeke a (különböző szintű és tartalmú) partneri viszony kialakítása.

bovebben_nyito

Közérdekű érdekérvényesítés

A civil szervezetek egyik fontos feladata a hatalmat gyakorlókkal szembeni társadalmi kontroll gyakorlása, a közérdekű érdekek képviselete és érvényesítése. A civil szektornak ezen a területen még sokat kell erősödnie, kevés a jó példa, az eredményeket felmutatni tudó szervezet. Pedig országosan és helyi szinteken is szükség lenne rájuk…

bovebben_nyito
FaLang translation system by Faboba