UniteIT logo 3c webWebinar

Kapcsolódj be te is a Unite-IT on-line közösség Képzés és Nemek közötti egyenjogúság munkacsoportja által megszervezett, 2015. június 2-án, kelet-európai idő szerint 10 órakor kezdődő Webinar szemináriumba, ahol a nők multimédia-képzéséről, az ismeretek felhasználásáról lesz szó.

További téma: nők lehetőségei, a képzések kiemelkedő fontossága, jövőkép a munkaerőpiacon.

A bekapcsolódó résztvevők kérdezhetnek, hozzászólhatnak az előadáshoz.

Bővebben...

UniteIT logoEurópai E-részvétel Napja

Az EU valójában egy kattintásra van, - hívja fel a figyelmet az E-részvétel Napja.

A projekt partner szervezetei különböző fórumokon keresztül (konferenciák, és szemináriumok) hívják fel erre a figyelmet, már 11 ország állampolgárai számára.

Az online eszközök által nyújtott lehetőségek használata szélesebb körű, mint gondolnánk. (pl. egy erdő megmentése, egy iskola felújítása stb).

Bővebben...

Nyerj utat Párizsba!

A Unit-IT közösségi hálózat keretén belül lehetőség van a CARER+ projekt részére beküldeni 2-10 perces videót (angolul vagy angol felirattal), amely az idősek gondozásával kapcsolatos infokommunikációs technika alkalmazását mutatja be.
A zsűri 3 beküldött művet díjaz.

Bővebben...

Texthelp

Removing Barriers to Digital Inclusion

David Robinson and Thomas Crawford
5 February 2015

download

download .pptx in .zip format

Teleházas Multimédia Akadémia

A Teleházas Multimédia Akadémia (TMA) olyan projekt, amelynek célja tanulási lehetőségek biztosítása a médiaműveltség terén, különös tekintettel a felnőtt hallgatók igényeire.

A médiaismeret befogadási és polgárjogi kérdés a mai, információkkal teli társadalomban. Egy alapkészség nemcsak fiatalok, de felnőttek és idősek, szülők, tanárok és médiaszakemberek számára is. Az egész médiához kötődik, vagyis a televízióhoz, a rádióhoz, a hangfelvételekhez, a nyomtatott kiadványokhoz, az internethez és más új, digitális kommunikációs technológiákhoz.

Bővebben...

FaLang translation system by Faboba