Visegrádi országok a nemzetközi fejlesztési együttműködésben

Beszámoló

DSC 8067 web2013. január 21-én a DemNet Alapítvány visegrádi partnereivel közösen egynapos konferenciát tartott a Visegrádi4 országainak nemzetközi fejlesztési együttműködéséről (NEFE) az Európai Unió házában, Budapesten.

Bővebben...

V4Aid – Együtt a Milleniumi Fejlesztési Célokért

2011.02.01 – 2014.02.01.

A V4Aid projekt célja a nemzetközi fejlesztési együttműködés szegénység fókuszának erősítése a Visegrádi Csoport (V4) elnevezésű szervezet tagországaiban, azaz Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon és Szlovákiában.

2011. február elsejével indult a DemNet 3 éves EuropeAid által finanszírozott programja, amelyben az előző három éves „Tudj, hogy Tehess” projektben szerzett tapasztalatait építi tovább a Visegrádi Négyek országából származó civil szervezeti partnereivel: a konzorcium vezetője a cseh People in Need, ezen túl partner még a szlovák fejlesztési szervezetek szövetsége a PMVRO és a Democratic Change Slovakia (PDCS) , valamint a lengyel Polish Humanitarian Organisation (PHO). A hollandiai székhelyű Európai Újságíró Központ (European Journalism Centre - EJC) pedig régi EU tagállamok-beli, nemzetközi fejlesztési újságírásban tapasztalt szakértők vezetésével szervez képzéseket cseh, szlovák, lengyel és magyar újságíróknak.

Bővebben...

Négypárti aláírással került benyújtásra a Parlamentben a NEFE határozati javaslata!

A DemNettel való együttműködés eredményeként országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a Magyar Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési politika ügyéről négy parlamenti párthoz tartozó hat képviselő 2011. november 28-án.

Bővebben...

plakat rajzNézz a világra globálisan! Rajzolj róla képregényt!

A DemNet Alapítvány a Magyar Képregény Szövetséggel szakmai együttműködésben pályázatot hirdet!

Gyerekmunka, klímaváltozás, túlnépesedés - problémák az egész világon

Hogyan látod te? Rajzolj történetet!

Mi a határidő?

2012. november 15. az email elküldésének dátuma, vagy ha levélben küldöd, akkor a postai bélyegző dátuma (legkésőbb aznap add fel).

Mit nyerhetsz?

hírnevet, hiszen legjobbak a Szimpla kertben kerülnek kiállításra!

Pénzt:

1.díj: 25 000 ft vagy annak megfelelő értékű ajándékutalvány

2.díj: 15 000 ft vagy annak megfelelő értékű ajándékutalvány

3.díj: 10 000 ft vagy annak megfelelő értékű ajándékutalvány

Bővebben...

Nagy siker: lesz nemzetközi fejlesztési stratégiánk!

Március elején megszavazta a Parlament, hogy végre szülessen meg Magyarország Nemzetközi Fejlesztési Stratégiája. Az Országgyűlés határozatában kimondta, hogy

„... elismerve, hogy a nemzetközi segélyhatékonyság akkor érvényesülhet a legjobban, amennyiben minden kulcs szereplő – a kormányok, a nemzetközi szervezetek, a civil szervezetek és a magánszféra – összefogásával valósul meg,

az Országgyűlés felhívja a Kormányt, hogy

tekintettel a nemzetközi fejlesztési együttműködés és a fejlesztéshatékonyság magas szintű fórumain megfogalmazott elvekre és Magyarország nemzetközi kötelezettségvállalásaira, dolgozzon ki nemzetközi fejlesztési keretstratégiát... és erről számoljon be az Országgyűlés Külügyi bizottságának 2013. június 30-ig."

(idézet a Magyar Közlöny 2013. 03. 07-i számából, a teljes határozati szöveg hírünk alatt illetve itt is elolvasható).

Bővebben...

FaLang translation system by Faboba