Az adómegnemfizetés 50 árnyalata

Bördős Éva

Az elmúlt években forráspont közeli helyzetbe került az adózásról szóló vita Európában, és szinte alig volt olyan hónap, amikor nem látott napvilágot egy-egy, a multinacionális vállalatok adómegnemfizetési gyakorlatát firtató cikk, vagy elemzés. A jelenség globális jellegére, valamint annak erkölcsi-etikai vetületeire is egyre több szakmai anyag világít rá, hangsúlyozva, hogy bár a vállalatok döntő többsége jogszerűen jár el, amikor a jogi kiskapukat és az adóparadicsomokat kihasználva egyszerűen nem, vagy alig fizet adót egyes országokban, ez a fajta adómegnemfizetés mára már olyan méreteket öltött, hogy egyre többen tartják azt erkölcstelennek és nemkívánatosnak.

Bővebben...

Visegrádi országok a nemzetközi fejlesztési együttműködésben

Beszámoló

DSC 8067 web2013. január 21-én a DemNet Alapítvány visegrádi partnereivel közösen egynapos konferenciát tartott a Visegrádi4 országainak nemzetközi fejlesztési együttműködéséről (NEFE) az Európai Unió házában, Budapesten.

Bővebben...

plakat rajzNézz a világra globálisan! Rajzolj róla képregényt!

A DemNet Alapítvány a Magyar Képregény Szövetséggel szakmai együttműködésben pályázatot hirdet!

Gyerekmunka, klímaváltozás, túlnépesedés - problémák az egész világon

Hogyan látod te? Rajzolj történetet!

Mi a határidő?

2012. november 15. az email elküldésének dátuma, vagy ha levélben küldöd, akkor a postai bélyegző dátuma (legkésőbb aznap add fel).

Mit nyerhetsz?

hírnevet, hiszen legjobbak a Szimpla kertben kerülnek kiállításra!

Pénzt:

1.díj: 25 000 ft vagy annak megfelelő értékű ajándékutalvány

2.díj: 15 000 ft vagy annak megfelelő értékű ajándékutalvány

3.díj: 10 000 ft vagy annak megfelelő értékű ajándékutalvány

Bővebben...

V4Aid – Együtt a Milleniumi Fejlesztési Célokért

2011.02.01 – 2014.02.01.

A V4Aid projekt célja a nemzetközi fejlesztési együttműködés szegénység fókuszának erősítése a Visegrádi Csoport (V4) elnevezésű szervezet tagországaiban, azaz Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon és Szlovákiában.

2011. február elsejével indult a DemNet 3 éves EuropeAid által finanszírozott programja, amelyben az előző három éves „Tudj, hogy Tehess” projektben szerzett tapasztalatait építi tovább a Visegrádi Négyek országából származó civil szervezeti partnereivel: a konzorcium vezetője a cseh People in Need, ezen túl partner még a szlovák fejlesztési szervezetek szövetsége a PMVRO és a Democratic Change Slovakia (PDCS) , valamint a lengyel Polish Humanitarian Organisation (PHO). A hollandiai székhelyű Európai Újságíró Központ (European Journalism Centre - EJC) pedig régi EU tagállamok-beli, nemzetközi fejlesztési újságírásban tapasztalt szakértők vezetésével szervez képzéseket cseh, szlovák, lengyel és magyar újságíróknak.

Bővebben...

Négypárti aláírással került benyújtásra a Parlamentben a NEFE határozati javaslata!

A DemNettel való együttműködés eredményeként országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a Magyar Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési politika ügyéről négy parlamenti párthoz tartozó hat képviselő 2011. november 28-án.

Bővebben...

FaLang translation system by Faboba