Felhívás

A Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány (DemNet) az “Európai polgárok mobilizációja annak érdekében, hogy az egyenlőtlenség és a méltányos adózás az európai fejlesztési kérdések központi témájává váljon a 2015-ös európai fejlesztési évben és utána” című projektje keretében meghirdeti a “Civilek az igazságos adózásért” című ötletpályázatát, melyre olyan civil szervezetek jelentkezését várjuk, akik szeretnének megvalósítani egy nyilvános, utcai akciót (flashmob, performansz, megmozdulás) adóigazságosság témában, és emellett szeretnének alaposabb ismereteket szerezni nemzetközi fejlesztés, adóigazságosság témában.

Bővebben...

Hogyan adóznánk mi, magyarok?

2017. január 24.

A DemNet Alapítvány 2016. novemberében országos reprezentatív közvélemény-kutatással vizsgálta, hogy mit gondolnak a magyar polgárok az adóelkerülés kérdéséről, a multinacionális vállalatok szerepéről, a fejlett országok, hazai intézmények és a politikusok felelősségéről, hogyan képzelik el az igazságos adórendszert, és kinek és miért adnának adókedvezményeket.

Bővebben...

Az adómegnemfizetés 50 árnyalata

Bördős Éva

Az elmúlt években forráspont közeli helyzetbe került az adózásról szóló vita Európában, és szinte alig volt olyan hónap, amikor nem látott napvilágot egy-egy, a multinacionális vállalatok adómegnemfizetési gyakorlatát firtató cikk, vagy elemzés. A jelenség globális jellegére, valamint annak erkölcsi-etikai vetületeire is egyre több szakmai anyag világít rá, hangsúlyozva, hogy bár a vállalatok döntő többsége jogszerűen jár el, amikor a jogi kiskapukat és az adóparadicsomokat kihasználva egyszerűen nem, vagy alig fizet adót egyes országokban, ez a fajta adómegnemfizetés mára már olyan méreteket öltött, hogy egyre többen tartják azt erkölcstelennek és nemkívánatosnak.

Bővebben...

Lehet-e adóigazságosság? - Az adóelkerülés jelentősége a globális világban

Időpont: 2017. január 24. 13.30-17.00

Helyszín: Aranytíz Kultúrház, 1. emelet, Bakó Géza terem

Cím: 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Szervező: DemNet - Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány

A DemNet Alapítvány 2016 decemberben reprezentatív közvélemény-kutatással vizsgálta, hogy mit gondolnak a magyar polgárok az adóelkerülés kérdéséről, a multinacionális vállalatok szerepéről, a fejlett országok, hazai intézmények és a politikusok felelősségéről, hogyan képzelik el az igazságos adórendszert, és kinek és miért adnának adókedvezményeket.

Bővebben...

Visegrádi országok a nemzetközi fejlesztési együttműködésben

Beszámoló

DSC 8067 web2013. január 21-én a DemNet Alapítvány visegrádi partnereivel közösen egynapos konferenciát tartott a Visegrádi4 országainak nemzetközi fejlesztési együttműködéséről (NEFE) az Európai Unió házában, Budapesten.

Bővebben...

FaLang translation system by Faboba