Nicaragua, 2010

Miháltz Réka from DemNet attended a conference and a study visit in Nicaragua in November 2010, organized by Trialog.

Kenya, 2010

A DemNet által szervezett, EuropeAid által támogatott kenyai tanulmányút 2010. október 26. és november 2. között zajlott három parlamenti képviselő, három újságíró és két DemNet munkatárs részvételével.  Az út célja az volt, hogy a politikusoknak és az újságíróknak nemzetközi fejlesztési projekteket mutassunk be, amelyek magyar, cseh, szlovák és lengyel nemzetközi fejlesztési együttműködési támogatásokból jöttek létre.

Ethiopia, 2009

barbara_ethiopia-46

galeria

Uganda, 2009

A DemNet az EuropeAid támogatásával a MEDIP projekt keretei között egy tíznapos filmforgatási programot szervezett Ugandában. A forgatócsoport tagjai Al Ghaoui Hesna, Frida Balázs és Werner Hoffmann voltak. A program eredményeként született meg a Néma Bölcsők – Gyermekek a túlélés szélén c. dokumentumfilm, amelynek 2009. októberében volt a hivatalos bemutatója, majd az MTV 1-es csatornája is műsorra tűzte, s amelyet a DemNet DVD-kiadásban is megjelentetett. A film a globális szolidaritáshoz, a nemzetközi fejlesztésekhez, illetve konkrétan a 4. Millenniumi Célhoz kapcsolódik, tehát a gyermekhalandóság csökkentésének kihívását dolgozza föl. A film az ugandai gyermekek életkörülményeit, életesélyeit, valamint a gyermekhalandóság legfőbb okait járja körül, miközben igyekszik kitérni a lehetséges megoldási módokra is.

Bosnia and Herzegovina, 2004

From June 28 – July 2, 2004 DemNet Hungary conducted an NGO needs assessment trip in Bosnia and Herzegovina. The project was jointly supported by the Hungarian Ministry of Foreign Affairs and the U.S. Agency for International Development (USAID). During the 5-day program DemNet Hungary visited 10 NGOs, met with local and central government representatives and international donor organizations. The primary goal of the project was creating closer relationship between Hungarian and Bosnian NGOs, as well as identifying concrete development needs in the NGO sector in areas in which Hungary has relevant transferable experience.

Macedónia, 2004

2004. július 26-29 között a DemNet Macedóniában mérte fel a civil szektor fejlesztési igényeit. A tanulmányutat az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala (USAID) pénzügyi támogatása tette lehetővé. A négynapos program során a DemNet munkatársai találkoztak a központi kormányzat munkatársaival, nemzetközi szervezetek képviselőivel, valamint 19 helyi civil szervezet részvételével 2 workshopot szerveztek.

Szerbia, 2004

2010. július 13-14-én a DemNet a szerbiai teleház szövetséggel együttműködve kétszer egynapos találkozót szervezett Szerbiában Magyarország nemzetközi fejlesztési együttműködéséről és az EU integráció tapasztalatainak átadásáról. A találkozók a vajdasági Pannónián és Belgrádban kerültek megrendezésre.

Vietnam, 2004

A Kanadai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség (CIDA) közép-európai kapacitásfejlesztés programjának keretében a DemNet számára lehetőség nyílott, hogy egy háromhetes vietnámi tanulmányúton vegyen részt 2004 márciusban. Az utazás célja egyrészt, hogy helyi tapasztalatokat szerezzünk a vietnámi non-profit szektor működéséről, hogy képet alkothassunk a fejlesztési projektek hátteréről és mibenlétéről, illetve, hogy a szűk időkereten belül a legmélyebbre ható felmérést végezzünk a működő szervezetek igényeiről, nemzetközi együttműködések lehetőségeiről.